Coenzym Q10 (kaldes også blot for Q10) er et vitaminbeslægtet stof, der også hedder ubiquinon (ubi er Latin og betyder ”overalt”). Vi danner selv det meste Q10 i kroppen, men evnen forringes med alderen.

Kroppens celler behøver energi, som de får ved at omdanne kostens indhold af kulhydrat, fedt og protein til det energiholdige molekyle ATP (adenosintrifosfat), som lagrer energien i sin kemiske form. Når cellerne spalter ATP-molekylerne, frigives den lagrede energi. Denne proces finder sted inde i cellerne i nogle små bønneformede strukturer kaldet mitokondrier. I alle mitokondrier er der coenzym Q10 som er nødvendigt for, at denne energiproduktion kan finde sted.

Sædceller har behov for meget energi, når de svømmer den lange tur mod ægcellen, derfor er hver sædcelle tætpakket med mitokondrier og indeholder væsentlig flere mitokondrier end andre celletyper.

Som det er fremgået, er både kvalitet og kvantitet afgørende for sædcellernes evne til at nå ægcellen og foretage en befrugtning.

Coenzym Q10 i form af ubiquinon, den ene aktive ingrediens i B-Daddy, er fremstillet ved brug af en unik oliekombination og opvarmningsteknik. Den patenterede Q10-formel har videnskabelig dokumentation for høj optagelighed, virkning og sikkerhed. Den Q10 som kroppen tilføres er identisk med den Q10, der findes naturligt i vores krop.

 

 

 

 


 

Inde i cellernes mitokondrier produceres energien fra den mad vi spiser.